גישור לשלום בית
הסכם שלום בית הינו חוזה בין בני זוג, שיחסיהם נקלעו למשבר, אך שניהם מעוניינים לשקם ולשפר את הזוגיות ולמנוע התדרדרות, שעלולה להסתיים בפירוק התא המשפחתי ו/או בגירושין.
הסכם שלום בית הינו ביטוי משפטי, חברתי והתנהגותי למפגש הרצונות בין הצדדים . דיני החוזים מגדירים את הכללים, העקרונות והסטנדרטים, שבמסגרתם תיאכף התחייבות בפועל. ניתן להגדיר בהסכם התחייבויות הדדיות , אשר אי קיומן יגרור סנקציות מוגדרות מראש. עם זאת, בהסכם שלום בית רוב סעיפי ההסכם אינם מדידים וקשים לאכיפה , מאחר ומדובר בשיתוף פעולה הדדי ורצון של שני הצדדים לקיים את ההסכם.
יישום תנאיו והתחייבויותיו של הסכם שלום בית תלויה, לא רק ברצונם המוצהר של הצדדים, אלא בעיקר ביכולתם ליישם הלכה למעשה את כל ההסכמות וההתחייבויות שנרשמו בו. לכן, מומלץ לעבור הליך טיפול זוגי בהנחיית איש מקצוע מוסמך בעל הכשרה מתאימה וניסיון מקצועי. הטיפול הזוגי יכול להתבצע טרם הכנת הסכם שלום הבית או לאחריו.
הבסיס להסכם שלום בית הוא, כאמור לעיל, רצונם של הצדדים לשיקום, שיפור וחידוש יחסי הזוגיות, שיביאו ליציבות ורגיעה במשפחה. על הבסיס הנ"ל, מקובל לציין בהסכם, כיצד בני הזוג רוצים שיתנהלו חייהם המשותפים במישור הרומנטי/אינטימי, במישור החברתי/תרבותי, במישור הכלכלי, במישור ההורי וכד'. בהסכם מנוסחים הציפיות ההדדיות של בני הזוג. ההסכם אמור לבטא התנהגויות שליליות וחיוביות, אשר מהן אמורים בני הזוג להימנע או ליישם. נושאים כגון חלוקת המטלות במשק הבית, תדירות הביקורים אצל בני המשפחה המורחבת, קבלת החלטות הנוגעות לחינוך הילדים וכו', מהווים קרקע למחלוקות וסכסוכים. הסכם שלום הבית נותן מענה לנושאים אלו ומאפשר המשך תפקוד ויציבות של התא המשפחתי.